Teatrul "Victor Ion Popa" din Barlad

Vezi site-ul din:
Site Map  | Newsletter  | Publicitate  | Cookies  | Concurs  | Contact  Contul meu
stiri noutati Vaslui

La începutul secolului al XX-lea, arta teatrala locala, desi prezenta în viata comunitatii, statea înca sub auspiciul nefavorabil al instabilitatii si amatorismului.
Pe 28 decembrie 1955, are loc spectacolul inaugural al Teatrului de Stat Bârlad, cu piesa (jucata în premiera pe tara) "Mielul turbat" de Aurel Baranga, în regia lui Sica Alexandrescu.
Pe scurt: Teatrul "Victor Ion Popa" din Barlad 20 Mai 2013

La începutul secolului al XX-lea, arta teatrala locala, desi prezenta în viata comunitatii, statea înca sub auspiciul nefavorabil al instabilitatii si amatorismului. Treptat, se netezeste calea catre aspiratii mai înalte, ca aceea a înfiintarii unui teatru profesionist. Acest deziderat devine realitate palpabila în seara zilei de 28 decembrie 1955, când are loc spectacolul inaugural al Teatrului de Stat Bârlad, cu piesa (jucata în premiera pe tara) "Mielul turbat" de Aurel Baranga, în regia lui Sica Alexandrescu.
Cu prilejul unui an de activitate, în 1956, teatrului i se confera, la cerere, numele eminentului om de cultura, fiu al Bârladului, Victor Ion Popa. Acest eveniment a fost marcat de spectacolul cu piesa "Take, Ianke si Cadâr". Textul a constituit, de-a lungul anilor, garantul succesului, înregistrând peste 500 de reprezentatii, fiind reluat in patru variante de montari scenice.
De la spectacolul inaugural din 1955 si pâna astazi, teatrul a respectat o politica repertoriala având ca repere valoarea artistica si diversitatea.
În ultimii ani, Teatrul "Victor Ion Popa" si-a intensificat activitatea de promovare a spectacolelor sale prin intermediul turneelor efectuate în tara si strainatate.
Contact:
Tel./Fax: 00 40 235-421810
Adresa: Str. Republicii nr. 268, Bârlad 731062, jud. Vaslui
mycloset.ro